Lysmåling


Offentlige belysningsanlegg må som oftest tilfredsstille en del forskriftsmessige normer og krav til egenskaper og funksjon. Sikkerhet er et nøkkelord når det gjelder belysning for samferdsel, mens idrettsanlegg vekter lyskomfort og tekniske krav mht medieproduksjoner. For å kunne dokumentere at lysanlegget møter alle krav, må det foretas en lysmåling. I praksis betyr det å måle belysningsnivå og jevnhet i en forhåndsdefinert flate.

En profesjonell aktør


Multilux er leverandør av kvalitetssikre og energiøkonomiske løsninger for alle typer belysning til samferdsel, arenaer og andre uteområder. Våre medarbeidere har faglig kompetanse, solid utdanning og lang erfaring fra bransjen.

Vi tar på oss måleoppdrag for alle typer belysningsanlegg, enten det er veier, tunneler, idrettsarenaer eller annet. Foreløpig tilbyr vi kun måling med luxmeter. For vei og tunnel benytter vi målemetoder i samsvar med Håndbok V124 - Teknisk planlegging av veg- og tunnelbelysning fra Statens Vegvesen. Når det gjelder belysning for idrettsarenaer, bruker vi metoder som beskrevet i Norsk Standard NS-EN 12193:2007.

En lysmåling foregår i praksis ved å sette ut punkter i et predefinert rutenett, dette bestemmes av den forutgående lysberegningen i prosjektet. For idrettsbaner dekkes hele banearealet. Deretter benyttes luxmeter for å lese av luxverdier ved hver målepunkt og fylle disse inn i et hensiktsmessig skjema. Det anbefales at en representant for kunden er med under måleprosessen for å sikre at riktige verdier legges til grunn for lysmålingen.

Vi utfører oppdrag over hele Norge, så ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud på lysmåling av ditt belysningsprosjekt.

Last ned vår brosjyre for lysmåling av idrettsarenaer her (PDF, åpnes i ny fane).