Nytt fra oss og våre leverandørerHer finner du nytt om vår virksomhet, prosjekter vi er involvert i, og omtale av nye produkter og prosjekter fra våre leverandører.

Ny forhandleravtale for idrettsbelysning

Publisert 8. mars 2018


Denne uka signerte Multilux en ny forhandleravtale med den nederlandske lyskaster-produsenten AAA-LUX. De utvikler og produserer LED-løsninger for belysning av store områder som industrianlegg, flyplasser, havner og ikke minst store idrettsanlegg. Det er idrettsbelysning som blir vårt fokus i denne avtalen, og med dette kan vi levere LED-belysning til de aller største idrettsarenaene i Norge.

AAA-LUX holder til i Eindhoven, som ligger 13 mil sørøst for Amsterdam. Byen er internasjonalt kjent som et teknologisenter, og er sete mange innovative selskaper. Dette gir AAA-LUX mulighet til å hente mennesker med kunnskap og talent i umiddelbar nærhet, et viktig bidrag i utviklingen av høyeffektive LED-løsninger. Firmaet flyttet i september ifjor inn i nybygde lokaler, som nå huser hovedkontor, utviklingsavdeling og produksjon. Vi i Multilux ser frem til et langsiktig og fruktbart samarbeid med AAA-LUX, og gleder oss til å levere LED-lyskastere med høy kvalitet og løsninger som varer.

Har du ansvar for en fotballbane, idrettshall, alpinanlegg eller et annet idrettsanlegg som trenger belysning, ta kontakt med prosjektingeniør Marianne Langkås på tlf 95 02 76 84, eller e-post marianne@multilux.no


Multilux resertifisert Miljøfyrtårn

Publisert 15. februar 2018


Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Over 5400 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn: Disse omfatter alt fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner. Multilux har vært sertifisert siden 2009, og hvert tredje år må sertifikatet fornyes gjennom en grundig prosess med kartlegging av bedriftens HMS-arbeid. Den har vi nå vært gjennom for tredje gang, og vi er sertifisert for tre nye år.

For å nå fremtidens lavutslippssamfunn har alle et ansvar, både enkeltindivider, myndigheter og bedrifter. Næringsliv og offentlig sektor har en nøkkelrolle i omstillingen, og et viktig ansvar for å legge om til mer miljøvennlig praksis. Kunder, ansatte og myndigheter forventer også at bedrifter tar miljøansvar.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe! Det vi gjør i dag har stor betydning for virksomhetens konkurransekraft i årene fremover.


Multilux på Light+Building 2018

Publisert 8. februar 2018


Light+Building i tyske Frankfurt er verdens ledende handelsmesse for belysning og byggteknologi, og arrangeres annethvert år. Over 200000 besøkende, hvorav halvparten fra utenfor Tyskland, gjør messen til den største møteplassen for arkitekter, designere, planleggere, ingeniører, produsenter og distributører i fagene. Det er dessuten den eneste messen i verden som kombinerer arkitektur og teknlogi på denne måten. Multilux vil være til stede ved den store messen 13.-18. mars 2018. Vi tar imot besøk ved AEC Illuminazione’s stand gjennom hele uken, og du finner oss i hall 5.0, stand C20.

AEC er vår hovedleverandør, og de vil vise frem nyheter innen LED-belysning og LED-teknologi. Det nye styringssystemet Smart System vil for eksempel bli grundig presentert. Her er mye interessant for de som arbeider med belysning for samferdsel, kommunale veier, parkanlegg, installatører, el-entreprenører m.fl. Vil du reservere tid for et møte? Alle henvendelser rettes til salgssjef Rune Staavi på tlf 90 11 81 91, eller e-post rune@multilux.no. Du er hjertelig velkommen til et besøk!

PDF.

Foto: Thomas Babut / Wikimedia Commons.


LED-lys ved Gaustatoppen Skisenter

Publisert 15. januar 2018


Gaustatoppen Skisenter ligger ved Gaustablikk nær verdensarvbyen Rjukan i Telemark. Den mektige Gaustatoppen danner bakgrunn for anlegget, og mange har oppfylt hyttedrømmen i dette området. To sammenhengende skisentre drifter til sammen 13 heiser, og her er bakker for ethvert nivå.

Fyrieggheisen er den vestligste av heistraseene i anlegget, og like før jul ble det installert et nytt lysanlegg ved en av nedfartene her. Det er montert tilsammen 58 LED-lyskastere fordelt på 19 nedleggbare master. LED-belysning gir mange fordeler. Selv om investeringen blir noe større i begynnelsen, spares store drifts- og vedlikeholdskostnader over tid. Energiforbruket reduseres, og behov for skifte av lyspære bortfaller. Med nedleggbare master spares ytterligere vedlikeholdkostnader, man slipper fordyrende klatring eller liftutstyr. Vi har fulgt prosessen frem til det ferdige anlegget.
Multilux ønsker god jul

Publisert 22. desember 2017


Da er jula like om hjørnet. Kulde og rimfrost har skapt et vakkert vinterlandskap her i Bø de siste dagene. Disse bildene ble tatt i Kyrkjevegen i dag tidlig, hvor Italo LED-armaturer gir lys og stemning langs veien opp til kirka.

Multilux holder åpent ved hovedkontoret i Bø mellom kl 9.00 og 14.00 i romjulen, mens alle salgskontorene i resten av landet holder stengt. Vi vil benytte anledningen til å takke kunder og samarbeidspartnere for et godt og innholdsrikt 2017, og ønsker alle en rikig god jul og et godt nytt år!
Belysning ved Innlandsporten

Publisert 14. desember 2017


Innlandsporten er en ny handels- og næringspark i Hedmarkskommunen Stange. Den ligger strategisk plassert på østsiden av E6, ved Tangen sør i kommunen. Det er planlagt næringsområder på begge sider av veien, med investeringer opp mot en milliard kroner når alt står ferdig. I sommer åpnet første trinn, som inkluderer en Cirkle K bensinstasjon, en Burger King restuarant, og et Coop marked på 1000 m². I tilknyting til de to siste er det anlagt parkeringsplasser med adkomstveier, og det er her Multilux kommer inn i bildet.

Vi har levert LED-belysning til både parkering og veier på området. Det er benyttet elegante Ecorays TP armaturer på parkeringsarealene, og Italo 1 langs tilførselsveiene. I tillegg er det installert Master 6 armaturer på Coop's fasader. Løsningen gir flott lys til Innlandsporten handelspark, til glede og sikkerhet for besøkende og ansatte. Du kan lese mer om Innlandsporten i denne artikkelen hos Østlendingen (link åpnes i ny fane).
Multilux på Gatebelysningskonferansen 2017

Publisert 11. desember 2017


I morgen braker det løs! Insight Events arrangerer for første gang Gatebelysningskonferansen i Norge. Dette er en konferanse som med stor suksess har blitt arrangert i Danmark og Sverige i mange år allerede.

Å skifte ut dagens belysning har store kostnader og innebærer en radikal endring som stiller helt nye krav til design, planlegging og vedlikehold av belysningsanlegg. I tillegg til overgang til ny teknologi kan du som gatelysansvarlig møte en rekke utfordringer når det gjelder offentlige anskaffelser av nye driftsløsninger, og samtidig må du forholde deg til at det i dag finnes en rekke forskjellige aktører innen forvaltning av veilys.

På Gatebelysningskonferansen 2017 får du faglig påfyll og praktiske tips om hva du bør tenke på når du skal velge belysningsløsninger, samt hvordan du skal håndtere eventuelle problemstillinger. Dessuten er konferansen det ideelle forum for erfaringsutveksling med kolleger og fageksperter i bransjen.

Arrangementet går av stabelen på Radisson Blu Scandinavia Hotel Oslo 12. og 13. desember. Multilux er representert med egen stand, hvor vi bl.a. presenterer et nytt lysstyringssystem. Les mer om arrangementet her (pdf i ny fane).


Svært lave reklamasjonstall for Italo armaturer

Publisert 29. november 2017


Multilux introduserte armaturserien Italo i det norske markedet høsten 2013. Siden da har vi solgt over 40000 enheter av denne serien, som inkluderer gatelysarmaturene Italo 1, 2 og 3, og parkarmaturen Italo 2 Urban. Fra og med 2015 til og med oktober 2017 har vi loggført 13 reklamasjonshenvendelser med totalt 37 enheter. Produksjonsfeil kunne påvises ved bare to enheter. Resten skyldes sannsynlig overspenning, enten fra megging eller forstyrrelser i strømnettet.

Italo armaturer lyser nå i samferdselsprosjekter fra Lindesnes i sør til Kirkenes i nord. De er installert langs firefelts motorveier som E18 i Vestfold og Telemark, og på andre stamveistrekninger som E16 og E134 i Buskerud. Italo lyser langs den nye fylkesveien ute i havgapet på Bømlo i Hordaland, og på jernbanestasjoner fra Rogaland til Trøndelag. For å nevne noe. Vi er stolte av å kunne presentere slike reklamasjonstall for våre kunder, det vitner om en svært pålitelig armatur som ikke belaster drifts- og vedlikeholdsbudsjetter unødvendig. Du finner fullstendig oversikt her (pdf i ny fane).


Lysets Dag 2017

Publisert 20. november 2017


Lysets Dag er rett rundt hjørnet, dagen arrangeres i regi av Lyskultur onsdag 22. november. Multilux er i år som ifjor representert med egen stand, og vi vil ønske kunder og andre interesserte velkommen til DOGA ved Hausmannsgate 16 i Oslo på onsdag.

Årets tema for Lysets Dag er "Mer enn øyet kan se", og tar for seg lysets påvirkning på mennesket. Lyskunstneren Liz West viser hvordan sansefenomener som lys og farge påvirker oss både fysisk og psykisk. Fysiker Maria Nilsson Tengelin vil snakke om viktigheten av vurdering og kvalitetsmåling av lysmiljøer. Mangeårig strategi- og utviklingsleder i lysbransjen, Richard Taylor, vil ta opp den digitale utviklingen globalt og nasjonalt innen belysning og vil dele funn fra sin markedsanalyse av belsyningsbransjen. Light Collective, duoen Sharon Stammers og Martin Lupton, vil inspirere og vise et utvalg av egne prosjekter, som spenner fra arkitektoniske belysning til ulike former for lysaktivisme og utdanningsinitiativer. Lysets dag avrundes med kåring og feiring av vinnerne av Norsk lyspris 2017. Les mer om programmet på lyskultur.no (link åpnes i ny fane).


Ny vei med nytt lys på Bømlo

Publisert 9. november 2017


Store deler av Bømlos veinett har lav standard, og er ikke tilpasset dagens trafikk. Det er mange smale og svingete veier i øykommunen ytterst i Sunnhordland, til både ulempe og risiko for innbyggere og andre som bruker veinettet. Den såkalte Bømlopakken ble vedtatt og påbegynt i 2007. Den inkluderer en serie tiltak og delprosjekter som skal bedre fermkommelighet og sikkerhet for flere brukergrupper. Hele pakken ventes ferdig i 2022.

Strekningen på fv 542 mellom Stokkabekken og Siggjarvåg er en del av denne pakken, og inkluderer 7 km helt ny vei. Den erstatter den gamle veien gjennom bebyggelse ved Ørevika, Folderøy og Stokkabekken. Det er bygget gang- og sykkelvei langs deler av den nye veien, som ble åpnet 27. juni i år. Multilux har levert veibelysningen til hele veistrekningen, i tillegg til alle kryss i tilknytning til den. Det er i hovedsak snakk om Italo 3 LED-armaturer, og det har blitt et flott veianlegg med økt sikkerhet og glede for alle som bruker det. Vi har vært ute med kamera, og fanget en stemningsfull sensommerkveld langs veien.
Gammel og ny teknologi side om side

Publisert 26. oktober 2017


E18 mellom Sky i Vestfold og Langangen i Telemark er en av landets mest trafikkerte veistrekninger, og en ny firefelts motorvei åpnet i 2012. Multilux leverte belysning i form av Kaos damplampearmaturer den gangen, men i disse dager skiftes den gamle veibelysningen ut. Ny LED-teknologi gjør lysstyring enklere, og energibesparelsen er betydelig. I dette tilfellet spares minst 250W pr mastepunkt, og lavere vedlikeholdsutgifter gir ytterligere reduserte driftskostnader for samfunnet.

Våre Italo 2 armaturer ble valgt for den nye løsningen. Det sikrer god og jevn belysning av veibanen, i tillegg til suveren fargegjengivelse. I en kort periode hadde sørgående løp fått nye armaturer, mens de gamle fortsatt lyste i det nordgående. Vår fotograf tok turen da utskiftingsarbeidet pågikk, og bildene illustrerer forskjellen mellom ny og gammel teknologi ganske godt.
Gode nattbyrom trenger riktig lys

Publisert 9. oktober 2017


Byer trenger gode byrom. Gode nattbyrom trenger riktig lys. Vi er stolte av å kunne presentere vår nye LED-spot Oslo. Den har et elegant og tidløst design med justerbar avskjerming, og kan utstyres med et stort spekter av optiske løsninger. Det gjør Oslo til en av markedets mest anvendelige spot-armaturer.

Oslo LED-spot er utviklet av Multilux i samarbeid med den italienske produsenten AEC Illuminazione, vår partner og hovedleverandør. Det borger for suveren kvalitet i både mekaniske og optiske egenskaper. Armaturen er allerede i bruk flere steder, bl.a. i den nye bydelen på Ensjø i Oslo. Du kan finne flere detaljer om Oslo LED-spot og se flere av de leverte prosjektene her.
Sogndal Lufthamn med ny LED-belysning fra Multilux

Publisert 6. oktober 2017


Sogndal Lufthamn Haukåsen er en kortbaneflyplass etablert i 1971, og ligger på nettopp Haukåsen ved Sogndal i Sogn og Fjordane. Flyplassen eies og drives av Avinor, og Widerøe opererer dirkteruter til Oslo, Bergen, Sandane og Ørsta/Volda. Sogndal Lufthamn er viktig for næringsliv og befolkning i regionen.

Den gamle damplampebelysningen på flyplassen var moden for utskifting, så nå i høst har nye LED-belysning kommet på plass. Til glede for passasjerer, mannskap på flyene og ikke minst driftspersonell ved flyplassen. De har nå bedre lys med riktig fargegjengivelse for arbeidsoppgavene som skal utføres. Riktig lys har også en positiv virkning på helse, miljø og sikkerhet.

Valg av lyskastere falt på Galileo-serien fra AEC Illuminazione, mer spesifikt Galileo 1 og Galileo 2 med asymmetrisk reflektor. Disse er montert på master av svært varierende høyde, med bare 2,5 m nærmest rullebanen. Dette har skapt utfordringer med lysfordeling, og med å unngå blending av personell i kontrolltårn og på fly. Etter noen mindre justeringer ser det allikevel ut til at resultatet har blitt bra. I tillegg til utebelysningen er det installert Topazio tett industriarmatur inne i garasje, verksted og vaskehall. Vi takker for godt samarbeid med Avinor v/Joar Navarsete og Sogn Elektro AS v/Stian Hellebust.
Ny distriktssjef på Vestlandet

Publisert 29. september 2017


Den 1. september begynte Stian Nielsen fra Bergen som vår distriktssjef på Vestlandet, og blir med det vårt ansikt mot kunder i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland. I tillegg til sin elektrobakgrunn har han fått en solid innføring i våre produkt- og prosjektområder, og er nå godt i gang med salgsarbeid i sitt område. Vi lar Stian selv fortelle litt om Stian:

"Jeg er 25 år og kommer fra Bergen, men er bosatt på Sotra med min samboer og vår sønn på to år. Jeg er utdannet elektriker, og jobbet sist for et større firma sentralt i Bergen. Arbeidsdagene var variert, med arbeidsoppgaver innen alt fra nybygg og rehabilitering av kontor- og industribygg og ikke minst boliger. Ettersom jeg blant annet har EX-kurs, hadde jeg også en god del jobber med bensinstasjonspumper i Hordaland og Rogaland. Ellers gikk arbeidsdagene også i trafikklys, kaianlegg, smarthusinstallasjon, barnehager, vegbelysning og byggestrømsanlegg. Jeg trives godt når det er høyt aktivitetsnivå, samt når jeg får brukt hodet. Desto større utfordringer – desto gøyere blir det."

Vi er ikke et øyeblikk i tvil om at Stian er rett mann på rett plass, og vil bli en ressurs for våre kunder og for Multilux. Har du et samferdselsprosjekt, en idrettsarena, et industribygg eller et annet byggeprosjekt som trenger rett belysning på Vestlandet? Ta kontakt med Stian for en hyggelig prat og en god løsning. Stian har telefon 95 55 68 56, og e-post stian@multilux.no.


Komplett idrettsbelysning

Publisert 21. august 2017


Multilux har lenge vært leverandør av belysning for idrettsanlegg, og vi har levert lyskastere, master og tennskap over hele Norge. Fotballbaner fra Kirkenes til Lindesnes er opplyst med våre kvalitetsprodukter, og mange idrettshaller, lysløyper, alpinanlegg og ballbinger har belysning fra Multilux. For mange anlegg er det knyttet krav til lysstyrke og jevnhet for å tilfredstille standarder og media. En godkjent og varig løsning krever dermed god prosjektering i forkant av installasjon. Dette er også noe Multilux ivaretar med våre fagfolk innen belysningsplanlegging. Vi tar også på oss oppdrag med lysmåling av idrettsbaner.

I tillegg til leveranse av selve produktene, kan vi nå også tilby komplett pakke med installasjon og service på belysning for alle typer idrettsarenaer. Vi har knyttet til oss dyktige fagfolk med erfaring fra bl.a. oljeinstallasjoner i Nordsjøen, og de er godkjent for klatring og sikring i høymaster og andre utsatte steder. Vi utfører oppdrag i hele landet, og leverer alt av belysning for nye og eksisterende idrettsanlegg.

En helt ny brosjyre som presenterer våre løsninger for idrettsbelysning er nylig utarbeidet, ta gjerne en titt på den her (pdf i ny fane).


Nytt liv i Stasjonsvegen

Publisert 10. juli 2017


I slutten av juni åpnet den nye miljøgata i Bø sentrum. Fylkesvei 359, eller Stasjonsvegen som den heter her, har fått en solid opprustning til 25 millioner kroner. Arbeidet med den snaut 500 m lange strekningen startet ifjor høst. Fortau og gatemiljø er kraftig oppgradert, med flott murarbeid og beplantning. Det er f.eks. brukt nesten 1800 m med kantstein. Veibanen er utvidet med egne sykkelfelt på hver side, og seks opphøyde fotgjengeroverganger er etablert. Trivsel og trafikksikkerhet har med andre ord stått i sentrum for prosjektet.

Multilux har også bidratt til økt trafikksikkerhet gjennom leveranse av tosidig LED-belysning, med totalt 31 lysmaster. Vegen er svært trafikkert med en gjennomsnittlig daglig trafikkmengde på 7500 biler, så riktig belysning har stor sikkerhetsmessig betydning. Det er Italo 2 armaturer som sørger for lyset, både i vegbanen og som intensivbelysning av fotgjengerfeltene. Vi gratulerer Bø med ny sentrumsvei.
Nye motorveier må ha veilys

Publisert 20. juni 2017


Nye strekninger med motorvei må utstyres med veilys. Det er kravet Vegdirektoratet har satt etter en høring hvor fordeler med veibelysning er vurdert opp mot kostnadsbesparelser ved å bygge uten. Nye Veier as har foreslått eller søkt om å bygge motorveistrekninger uten belysning, men trafikksikkerhetshensyn har trumfet økonomi i disse prosjektene. Alle søknader blir dermed avslått, og krav om vegbelysning blir stående i Vegvesenets håndbok. Les mer om saken hos Våre Veger (link åpnes i ny fane).


Tennskap i ny modell

Publisert 2. juni 2017


Multilux' MU-serie av tennskap er populær, og styrer vei- og gatelysanlegg over det meste av landet. Med bl.a. Datek lysstyring spares offentlige driftsbudsjetter og miljø for store belastninger hvert år. Serien har nå fått et nytt tilskudd: MU 2 Dobbel. Skapet har de samme ytre dimensjonene som bestselgeren MU 2, men denne modellen er delt vertikalt. Det gjør den ideell for lysanlegg hvor driftsansvaret er delt.

Mange steder deler kommune og stat ansvaret for veilysanlegg, f.eks. der en riksvei går gjennom områder med kommunale veier. Andre steder ønsker private aktører å hente strøm fra hovedkabelen til sine anlegg, f.eks. til idrettsarenaer eller næringsbygg. Da gjør MU 2 Dobbel saken enkel og oversiktlig ved installasjon av målere, styringsutstyr og kurser til de respektive forgreningene. Man slipper installasjon av flere og større skap enn nødvendig, og begge parter sparer dermed betydelige utgifter.

Vi har nettopp laget en ny brosjyre for hele MU-serien av tennskap, inkludert den nye modellen. Den kan du se her (pdf i ny fane). Du finner den også i dokumentsenteret på menyen, og fra produktsidene for hvert enkelt tennskap. Ta kontakt med våre kompetente tavleeksperter for tilbud:

Helge Rørholt, produktsjef tavler. Tlf 91 82 60 86, epost helge@multilux.no.
Henning Haave, installatør. Tlf 92 02 26 92, epost henning@multilux.no.


Ny LED-belysning i tunneler på E39

Publisert 30. mai 2017


E39 er stamveien mellom nord og sør på Vestlandet, og sterkt trafikkert mange steder. Det gjelder ikke minst nær større tettsteder og byer, slik som i Lindås nord for Bergen. Her finner vi Mundalsbergtunnelen og Bjørsviktunnelen, henholdsvis 1085 og 844 m lange. Som følge av EUs tunneldirektiv måtte også disse oppgraderes, og arbeidet som har pågått et års tid er nå fullført.

Multilux har levert tunnelbelysningen i form av Galileo Tunnel-armaturer, både til innkjøringssonene og den gjennomgående belysningen. Med standard DALI dimming sørger løsningen for jevn og riktig belysning hele døgnet, og gir med det et viktig bidrag til økt trafikksikkerhet på en mye brukt stamvei. Du kan lese mer om prosjektet på Våre Veger her (link åpnes i ny fane).
Team Multilux i vårens vakreste eventyr

Publisert 29. mai 2017


Multilux stilte lag i Telemarkskanalrittet i år også, i mosjonsløypa mellom Kviteseid og Lunde slik som ifjor. Distansen er fortsatt 55 km, og følger ei ganske kupert rute med mange motbakker og utforkjøringer. Det er få flate partier, men turen går gjennom et svært naturskjønt landskap.

Løpet gikk av stabelen sist lørdag i et strålende mai-vær. Det ble også årets hittil varmeste dag med opp mot 30 varmegrader i skyggen, og det førte nok til ekstra inntak av mat og drikke. Men samtlige i laget fullførte i god stil, og var i mål før tre timer var gått. Så får vi se om det frister til nok en gjentakelse neste år.
Service og oppgradering på byggestrømskap

Publisert 30. mars 2017


Byggestrøm og midlertidige strømuttak er viktige deler av et byggeprosjekt. Utstyr som benyttes på anleggsområder skal være i henhold til gjeldende normer og forskrifter, deriblant NEK400-2014 og NEK/EN 61439-4. Etablerte provisoriske anlegg er å anse som nye anlegg, og kravene i forskriftene blir dermed gjeldende for disse. Endringer verdt å merke seg de siste årene er ufravikelig krav om overspenningsvern, og krav til jordfeilbrytere.

Vårt dyktige mannskap i avdelingen for tavleproduksjon utfører nå service og oppgradering av byggestrøm-skap, slik at at skapene samsvarer med gjeldende normer og forskrifter. Vi installerer overspenningsvern og jordfeilbrytere der dette mangler, og gjennomgår kontakter, klemmer, ledninger og annet utstyr i skapene for å avdekke og utbedre eventuelle feil.

For tilbud, bestilling eller andre spørsmål om byggestrøm-service, ta kontakt med avdelingsleder Magnus Dahlby Amundsen på tlf 41 66 29 01 eller e-post magnus@multilux.no.


Store forventninger til LED-lys på norske veier

Publisert 20. mars 2017


I en fersk artikkel på Samferdsel & Infrastrukturs nettsider beskrives en lys fremtid for LED-belysning av norske veier. Blant andre har vår produktsjef for vei- og gatelys Rolf Steinsland uttalt seg, og artikkelen er illustrert med bilder fra våre leveranser. Du kan lese hele artikkelen på samferdselinfra.no (link åpnes i ny fane).


Lederskifte i Multilux

Publisert 2. mars 2017


Svein Ove Sunde tok over som administrerende direktør i Multilux as fra 1. mars. Rolf Steinsland har ledet Multilux siden 2011, men ønsker nå å slippe til nye krefter. Steinsland blir imidlertid fortsatt å finne i selskapet, og viderefører arbeidet som produktsjef for vei- og gatelysseksjonen. Han får også en rolle som forretningsutvikler i selskapet.

Svein Ove Sunde har bred kompetanse og lang erfaring fra lysbransjen. Han kommer fra stillingen som daglig leder i eget konsulentfirma, og har gjennom det jobbet for bl.a. Multilux i flere år. Sunde er utdannet ingeniør, er 50 år gammel og bor med sin familie i Tønsberg.

Rolf Steinsland har sammen med resten av staben lagt et godt og solid fundament for Multilux. "Jeg gleder meg til å ta over stafettpinnen, og videreutvikle Multilux til å bli en betydelig og viktig aktør i det norske belysningsmarkedet, sammen med mine kolleger og våre kunder", sier Sunde. Vi stemmer i det, og ønsker Svein Ove hjertelig velkommen som ny leder.


Lysleveranse til rv 36 Slåttekås - Årnes

Publisert 27. januar 2017


Like før jul i fjor undertegnet Multilux kontrakt med elektrofirmaet Bø Installasjon om levering av lysarmaturer og tennskap til ny og utbedret rv 36 mellom Slåttekås og Årnes her i Midt-Telemark. Lokale krefter går dermed sammen om elektrojobben ved anlegget. Det skal bygges og utbedres 7,1 km vei, samtidig som det bygges gang- og sykkelvei langs hele strekningen. Traseen tar utgangspunkt i eksisterende vei, men med betydelige utbedringer som større veibredde, utretting av svinger og utbedring av grøfter. I tillegg blir det altså montert gatelys langs hele veilengden, inkludert en 200 m lang tunnel.

Vi kommer til å følge prosjektet fremover, spesielt når elektroinstallasjonen starter, for å gi et lite innblikk i hvordan vårt utstyr installeres og settes i drift. Planlagt åpning av veien er høsten 2018. Du kan lese mer om prosjektet på vegvesenets nettsider her. I dag er det fredag, og det er dermed stille på anlegget mens rimfrosten har dekorert landskapet. Vi ønsker alle en riktig god helg.
Nytt LED-lys i Mørkvedhallen

Publisert 6. januar 2017


Mørkvedhallen ligger en snau mil øst for Bodø sentrum, og er en del av Mørkvedlia Idrettspark. Bygget inneholder to flerbrukshaller, og benyttes foruten idrett også til eksamensavvikling og grendeaktiveter for nærområdet. På dagtid leies hallene av Bodin videregående skole og Nord universitet, mens de dekker et allsidig aktivitetsbehov for de østlige bydelene i Bodø.

Via Otra Norges avdeling i Bodø, har Multilux levert nytt lys til hall 1 i Mørkvedhallen. Det er snakk om 150W LED-lyskastere av type Prince. Disse erstatter gamle 400W metallhalogen lyskastere, og gir hallen betydelige innsparinger i strømforbruk. I tillegg slipper man pæreskift hvert 4. til 5. år, med tilhørende installasjonskostnader, liftleie og brukshindringer.

Den allsidige bruken krever et fleksibelt og godt lysanlegg, derfor er anlegget installert med DALI lysstyring. De fleste idretter trenger mye og jevnt lys, og for lokaler til avvikling av eksamen er det klare krav til lyskvalitet. Andre arrangement trenger kanskje mer dempet lys. "Det er forskjell på håndballkamp og juletrefest", som Svenn-Inge Laastad sier. Han er salgssjef for Otra Norges avdeling i Bodø, og leverandør av elektromateriell til hallen. Brattøy Elektriske har stått for installasjonen. Så langt er det positive tilbakemeldinger på lyset, og vi håper alle brukerne blir fornøyde.
Multilux ønsker god jul

Publisert 22. desember 2016


Det er snart jul, og vi vil informere om våre åpningstider i den kommende perioden. I romjulen er hovedkontoret i Bø og salgsavdelingen i Oslo bemannet mellom 9.00 og 14.00. Mandag 2. og tirsdag 3. januar er hovekontoret stengt, pga av varetelling. Det vil ikke bli utsendt varer disse dagene.

Et innholdsrikt år er omme, og vi i Multilux ønsker å takke alle kunder og samarbeidspartnere for et meget godt 2016. Vi avslutter nok en gang året som Gaselle-bedrift, for sjette gang. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt og fremgangsrikt nytt år!


På lysmålingsoppdrag i Røyrtunnelen

Publisert 9. desember 2016


Multilux utfører lysmåling av alle typer belysningsanlegg, og i høst var vi på oppdrag i den nye Røyrtunnelen på fv 60 i Strandadalen, Møre og Romsdal. På oppdrag fra entreprenør Skanska as ble tunnelen stengt ved midnatt, og våre folk gikk i gang med å markere målepunkter i veibanen etter et forhåndsdefinert rutenett. Når dette var utført ble måleverdier tatt med luxmeter, og ført inn i et skjema. Denne prosessen ble gjentatt for begge innkjøringssonene, og for et felt midt i tunnelen.

Tilbake ved hovekontoret i Bø ble måleverdiene fra skjemaet fylt inn i et regneark, og relevante resultatverdier utregnet. Disse tilfredsstilte kravene fra lysberegningen foretatt under prosjektering av lysanlegget, og de veifarende på indre Sunnmøre har fått en tryggere reisevei under rasfarlige fjell. Les mer om Røyrtunnelen her.

Har du et belysningsanlegg som behøver en lysmåling, ta gjerne kontakt med oss for tilbud. Du kan lese mer om våre lysmålingstjenester her.
Multilux starter egen tavleproduksjon

Publisert 30. november 2016


I høst bestemte Trondheimsfirmaet MTS Tavler & Automasjon seg for å legge ned sin avdeling i Fredrikstad. Firmaet har lenge levert ferdige tennskap for oss, som ble produsert ved denne avdelingen. I oktober kjøpte vi varelager og utstyr, overtok lokaler og ansatte det samme mannskapet som tidligere produserte for MTS. Produksjonen for egen maskin er godt i gang, og vi leverer fortsatt NEMKO-godkjente tennskap for veilyslanlegg og andre belysningsprosjekter over hele landet.

Standardmodellene i vår MU-serie kommer nå i 5 varianter, og dekker de mest vanlige behovene på feltet. Men vi kan levere spesialtilpassede skap i alle størrelser, etter kundenes spesifiksasjoner. Ta kontakt med våre tavleeksperter Helge Rørholt (tlf 91 82 60 86) og Henning Haave (tlf 92 02 26 92) for tilbud.
Kontrakt for E18 Bommestad - Sky undertegnet

Publisert 28. november 2016


Multilux undertegnet sist fredag kontrakt med Statens Vegvesen om levering av belysning både for tunnel og dagsone på E18 mellom Sky og Bommestad i Larvik kommune, Vestfold. Leveransen består av TZero HID- og lysrørsarmaturer for to tunneler på til sammen 5 km, og Italo 2 LED-armaturer på resten av den totalt 7 km lange strekningen. Dagstrekningen inkluderer den 570 m lange Farrisbrua, og kontrakten har en verdi på ca 12 millioner kroner.

Multilux har levert veibelysning til alle delstrekningene på E18 fra Hanekleivtunnelen i nord til Bommestad i sør, og både tunnel- og veibelysning fra Sky til Langangen i Telemark. Denne siste strekningen er den siste brikken på firefelts motorvei gjennom Vestfold fylke. Du kan lese mer om prosjektet på Statens Vegvesens nettsider her.


Multilux på Lysets dag

Publisert 14. november 2016


Lyskultur arrangerte onsdag 9. november Lysets dag 2016 i Kanonhallen på Økern i Oslo. Konferansen er årets viktigste møteplass for lysdesign, stedsutvikling og kunnskap om belysningens påvirkning på helse, trivsel og miljø. Tema for årets arrangement var "Menneskets plass i den digitale fremtiden", og en rekke interessante foredrag gikk av stabelen fra scenen. Foredragsholdere var bl.a. britiske Neil Harbisson og vår egen selverklærte urbanist Erling Fossen. Norsk Lyspris 2016 ble også delt ut i flere kategorier, vinnerne kan du lese mer om her.

Lysets dag hadde også en utstiller-del, hvor vi i Multilux var på plass med vår egen stand. Her fikk vi møte mange fra bransjen og andre involverte i lys og lysdesign. Vi fikk presentert noen av våre løsninger for et interessert publikum, noe vi håper de besøkende hadde både glede og nytte av. Vi takker Lyskultur for muligheten, og ses gjerne igjen ved en senere anledning.
Fullt hus på fagdag i Bergen

Publisert 7. november 2016


Vår mann i Bergen og distriktssjef for Vestlandet, Kai Erik Holmefjord, samlet interesserte deltagere fra regionen til en lærerik fagdag sist torsdag. Forsamlingen bestod bl.a. av representanter fra konsulentbransjen, offentlige etater og e-verk. Spesielt gledelig var det at elever fra elektrofag ved Os videregående skole var til stede. Fagdagen gikk av stabelen ved Scandic Hotel Bergen Airport, og de fremmøtte fikk presentert mye spennende stoff om LED-belysning for samferdsel og bymiljøer.

Daglig leder i Multilux og guru på gatelys, Rolf Steinsland, holdt foredrag om LED-utvikling og overspenning. Prosjektleder og produktansvarlig for tunnelbelysning, John Helge Myhre, presenterte nytt innen sitt fagfelt. Vi fikk også et gjesteforedrag om veilysmaster av Andreas Standal fra Vik Ørsta. Det ble en god lunsj på hotellet, og tid til å kikke på produktutstillingen vi hadde tatt med. Tilbakemeldingene fra de som deltok har vært utelukkende positive. Vi takker så mye for fremmøtet, og gjentar gjerne arrangementet ved en senere anledning.

Her kan du laste ned presentasjonene som ble vist (Microsoft Powerpoint format):
Multilux LED gatelys - Bergen 2016-11-03.pptx (12 Mb)
Multilux overspenningsvern for LED-armaturer.pptx (7,5 Mb)
Multilux tunnelbelysning - Bergen 2016-11-03.pptx(9,5 Mb).
Multilux inviterer til fagdag i Bergen 3. november

Publisert 13. oktober 2016


Torsdag 3. november inviterer Multilux nok en gang til en interessant fagdag, denne gangen i Bergen. Fagdagen går av stabelen på Scandic Hotel Bergen Airport ved Kokstad. Tema for dagen er LED i belysning for samferdsel, og det blir foredrag om LED-teknikk for vei, gate og tunnel. Levetid, overspenningsvern og viktige sjekkpunkter i tilbud er blant mange ting som bokstavelig talt vil bli belyst. Vi stiller også ut nye produkter, som det blir rikelig anledning til å ta en nærmere titt på. Vi ønsker hjertelig velkommen til et spennende arrangement!

Påmelding til fagdagen må gjøres innen mandag 31. oktober til vår distriktssjef for Vestlandet, Kai Erik Holmefjord, på tlf 96 91 73 52, eller epost kai-erik@multilux.no.

Last ned invitasjon (PDF).


Oppgradering av veilys i Osterøy kommune

Publisert 12. oktober 2016


Mesta Elektro har vunnet anbudskonkurranse om rammeavtale på utskifting av veilysarmaturer i Osterøy kommune. Kontraktens varighet er på minimum 3 år, avtalen kan bli på totalt 5 år ved utløsing av opsjoner. Vi er stolte over å kunne meddele at Mesta Elektro har valgt Multilux som armaturleverandør.

Sakset fra konkurransegrunnlaget: "Osterøy kommune skal bytte ut gamle, ineffektive kvikksølv damplampearmaturer med nye, moderne og energieffektive LED-armaturer i veilysanleggene, primært langs kommunale og fylkeskommunale veier. Det er et mål at belysningsanleggene skal være så energieffektive som mulig uten at dette går utover kvaliteten. Det beregnes en levetid på lysanlegget til 25 år."

Det skal byttes ca. 1500 armaturer, i hovedsak på eksisterende stolper med eksisterende forsyning. I første rekke skal armaturene skiftes i tettstedene i kommunen, arbeidene vil utføres sonevis over 3 år med oppstart i høst. Det er LED-armaturer av typen Italo som benyttes til oppgraderingen.


TABLED Spot gir stemningsfullt lys i Sarpsborg

Publisert 27. september 2016


Sarpsborg feiret sitt tusenårsjubileum i år, og den anledningen har Skoleparken i østre bydel fått både en solid opprustning og nytt navn. Parken heter nå St. Marie plass, og skulpturen "Genesis" er stedets naturlige midtpunkt. Den forestiller en ung Olav den Hellige, og er laget av kunstneren Finn Erik Modahl. Skulpturen ble avduket på selve jubileumsdagen 29. juli, med påfølgende tale av Kong Harald V.

Multilux ble på vårparten kontaktet av Nettpartner og Multiconsult vedr. jubileet i Sarpsborg, og vår mann Tor-Arne Haugen fikk ansvaret for prosjektering av lys i parken ved St. Marie plass. En ny LED-armatur for denne typen belysning var under utvikling ved vårt Oslo-kontor, og vår hovedleverandør AEC Illuminazione var villige til å produsere den. Armaturen har fått navnet TABLED Spot, og den sørger nå for stemningsfullt lys på gangveiene i den flott parken.
Mariann til topps i NM for ungdom

Publisert 6. september 2016


Mariann Roe fra IL Skarphedin i Bø tok gullet på 3000 m under NM i friidrett for ungdom sist fredag. Ungdomsmesterskapet gikk av stabelen i Sandnes, og er det største mersterskapet i norskfriidrett regnet etter antall deltakere. Drøyt 700 gutter og jenter mellom i alderen 15-19 deltok, og Bøjenta stilte i klassen for jenter 18-19 år. 3000-meteren ga ny personlig rekord på tiden 9:40,9, noe Mariann var godt fornøyd med selv om hun hadde håpet på en tid under 9:40. Neste mål er NM i terrengløp, med mål om kvalifisering til nordisk mesterskap, forteller den ferske norgesmesteren til kondis.no.

Multilux er stolt sponsor av friidrettsgruppa i Skarphedin, og vi gratulerer Mariann så mye med norgesmestertittelen.


MU-serie tennskap NEMKO-godkjent

Publisert 25. august 2016


Alle tennskap i vår MU-serie er nå godkjent av Nemko i henhold til alle krav som stilles fra offentlige myndigheter for denne type produkter. Skapene er godkjent iht følgende standarder:
Alle dokumenter finnes også under "Dokumentsenter / Godkjenninger" i menyen.


Multilux arrangerer fagdag i Oslo

Publisert 3. august 2016


Den 23. august inviterer vi i Multilux igjen til en spennende fagdag ved vår salgsavdeling i Oslo, nærmere bestemt Karihaugveien 89. Tema for dagen er LED i belysning for samferdsel, og det blir interessante foredrag om ny LED-teknikk, overspenningsvern, tekniske krav til tennskap m.m. Vi stiller også ut nye armaturer og skap, som det blir anledning til å se nærmere på. Velkommen!

Påmelding gjøres innen fredag 19. august til salgssjef Rune Staavi på tlf 90 11 81 91, eller epost rune@multilux.no.

Last ned invitasjon (PDF).


Team Multilux syklet Telemarkskanalrittet

Publisert 30. mai 2016


Telemarkskanalrittet er et sykkelritt langs den naturskjønne Telemarkskanalen. Start går både fra Dalen og Kviteseid, med henholdvis 100 og 55 km løype. Man kan sykle i konkurranse- eller mosjonsklasse, og rittet ble arrangert for 15. gang denne helga. Lørdag 28. mai gikk startskuddet for totalt 600 deltakere fra hele landet.

Multilux stilte et lag med til sammen sju deltakere fra hovedkontoret i Bø, samt salgskontorene i Oslo og Hamar. En representant fra styret var også med. Alle stilte i mosjonsklassen med start i Kviteseid, og samtlige kom i mål på respektable tider. Det ble en hyggelig opplevelse som vi håper flere vil delta på neste år.


Nyhet fra AEC: Ecorays og Master serie

Publisert 21. april 2016


Vår samarbeidspartner AEC Illuminazione har lansert to nye serier med armaturer for urban belysning. Disse har fått navn Ecorays og Master.

Ecorays er et effektivt armatur for urban LED-belysning, utviklet for torg, parker og bysentra. Armaturen kan installeres på mastetopp, utliggerarm eller i wire-oppheng, hver versjon med unikt og sammenhengende design. Et bredt spekter av optikk for ulike belysningsformål, både symmetrisk og asymmetrisk, er tilgjengelig. Ecorays er et opplagt valg for belysningsprosjekter hvor energisparing og vedlikeholdskostnader er høyt prioritert.

I tråd med de siste trendene på energisparing, har et nytt konsept for urban belysning sett dagens lys. Design, effektivitet og allsidighet møtes i Master, en topp moderne LED armatur i to ulike modeller. AEC har utviklet et godt designet lysarmatur med uovertruffen funksjonalitet og miljømessig bærekraft. Denne løsningen kombinerer den ultimate LED-teknologi med det beste innen design.

Armaturene er leveringsklare, med unntak av Master 3. Den blir tilgjengelig i september. Bilder og tekniske spesifikasjoner finner du på våre produktsider her.


Nyhet fra AEC: Galileo Tunnel

Publisert 18. mars 2016


Galileo Tunnel er en ny serie LED-armaturer spesielt tilpasset for bruk i tunnel. Med et bredt spekter av tilgjengelig optikk for både gjennomgående lys og motlys i innkjøringssone, er det mulig å fininnstille lys i alle typer og deler av tunneler. Dette gir mulighet til å holde antall armaturer på et miniumum i forhold til lystekniske krav, og kan gi store besparelser i energiforbruk og økonomi i løpet av anleggets levetid. Armaturhusene er modulbasert, med enkel montering og utskifting, som igjen reduserer installasjonskostnader.

I Røyrtunnelen på fv 60 i Møre og Romsdal er Galileo er installert med komplett løsning for belysning i innskjøringssoner og indre sone. På rv 36 ved Ulefoss i Telemark har Sannerholttunnelen gjennomgående belysning med Galileo. Flere andre prosjekter er under oppføring, og vi kommer tilbake med mer info og bilder. I mellomtiden kan du finne produktbilder og tekniske spesifikasjoner på våre produktsider her.


Tresfjordbrua nominert til årets anlegg

Publisert 22. februar 2016


Tresfjordbrua på E136 mellom Åndalsnes og Ålesund er en av tre nominerte veiprosjekter til årets anlegg 2015. Brua ble åpnet i fjor høst, og tar europaveien over Tresfjorden i Vestnes kommune. Strekningen kortes dermed ned med 13 km. Den gamle veien var ulykkesbelastet, og gikk for en stor del gjennom tettbygde strøk som nå får et bedre bomiljø og økt trafikksikkerhet.

Multilux er stolt leverandør av veibelysningen til Tresfjordbrua, og til rv 22 mellom Lillestrøm og Fetsund, som er et av de andre nominerte prosjektene til årets anlegg. Du kan lese mer om Tresfjordprosjektet på Statens Vegvesens nettsider her. (link åpnes i ny fane).


Ny belysning ved Gaustablikk Skisenter

Publisert 25. januar 2016


Gaustablikk Skisenter ligger nær Rjukan i Telemark, med utsikt mot Vestfjorddalen og den kjente Gaustatoppen. Her er mange nedfarter, og flere har belysning for kveldskjøring. Rett ovenfor Gaustablikk Høyfjellshotell ligger nedfarten som kalles "Pukkelen", og her har man nå byttet ut den gamle og gule natriumsbelysningen til nye og kraftigere lyskastere med hvitt lys. Monteringsarbeidet er utført av Elektrokontakten AS på Rjukan.

Ikke bare har man fått sterkere lys, men også farger i omgivelser og på mennesker gjengis nå naturtro uten gulskjær. Kjøreopplevelsen forbedres veldig, og for de som filmer eller fotograferer vil det nye lyset være til stor glede. Nå slipper de gulsot-kommentarer på selfier fra bakken. Både ansatte og brukere av anlegget er i alle fall kjempefornøyde med løsningen, sier Lasse Lund, sjef ved Gaustablikk Skisenter. Med lys i bakken kan åpningstidene utvides, som sammen med fornøyde skikjørere er en stor fordel for ethvert alpinanlegg.
Multilux på Light+Building 2016

Publisert 5. januar 2016


Light+Building i tyske Frankfurt er verdens ledende handelsmesse for belysning og byggteknologi, og arrangeres annethvert år. Over 200000 besøkende, hvorav halvparten fra utenfor Tyskland, gjør messen til den største møteplassen for arkitekter, designere, planleggere, ingeniører, produsenter og distributører i fagene. Det er dessuten den eneste messen i verden som kombinerer arkitektur og teknlogi på denne måten.

Representanter for Multilux vil være til stede ved vår hovedleverandør AEC Illuminaziones stand gjennom hele uken, fra søndag 13. til fredag 18. mars. Du finner oss i hall 5, etasje 0, stand C20. AEC vil presentere nyheter innen LED-belysning og -teknologi, noe som vil være interessant for de som f.eks. arbeider med belysning for samferdsel, kommunale veier og parkanlegg, installatører, el-entreprenører m.fl. Gå heller ikke glipp av partyet ved standen tirsdag 15. mars. Du er hjertelig velkommen til et besøk!

PDF.

Foto: Roland Meinecke / Wikimedia Commons.


Hyggelige dager i Oslo

Publisert 14. desember 2015


Tradisjonen tro arrangerer vi kvartalsmøte med julebord for alle ansatte og agenter i desember, og denne gangen gikk turen til Oslo og vårt kontor på Karihaugen. Torsdag og fredag i forrige uke ble avsatt til møter med mange konstruktive diskusjoner, presentasjoner og prat om løst og fast i vår virksomhet.

Torsdag ettermiddag fikk vi en omvisning ved flere av våre prosjektleveranser i Oslo-området, bl.a. ved Høvik stasjon som vant Norsk Lyspris 2015 i kategorien beste utendørsprosjekt. Etter befaringsrunden ble det julebord ved en restaurant i Oslo sentrum, og hyggelig lag utover kvelden.
Høvik stasjon fikk Norsk Lyspris 2015

Publisert 9. desember 2015


Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning, hvis medlemmer er aktive bidragsytere i utvikling av nasjonale og internasjonale standarder, rapporter og veiledere. De deler hvert år ut Norsk Lyspris, som nå kommer i tre kategorier: Beste utendørsprosjekt, beste innendørsprosjekt og åpen klasse. Prisen skal "sette fokus på å synliggjøre innovative og gode lysprosjekter i Norge ved å fremheve spennende, veldesignede og velutførte prosjekter".

Høvik stasjon i Bærum har fått prisen for beste utendørsprosjekt i 2015. Multilux har rammeavtale med Jernbaneverket, og vår Oslo-avdeling har vært tungt inne i både prosjektering og armaturleveranse til utendørsarealene på stasjonen. LED-belysning til perronger, sporområder og parkeringsplasser gir visuell komfort til reisende i kombinasjon med samferdselssektorens strenge krav til funksjon og vedlikeholdsmulighet.
Belysning ved Teglverksdammen i Oslo

Publisert 29. oktober 2015


Oslo kommune har anlagt et nytt grøntområde for rensing av Hovinbekken, som nå er åpnet gjennom Ensjøbyen. Det er gjort for å forsterke det blå-grønne preget i bydelen, samt for lettere å håndtere økte nedbørmengder som følge av klimaendringer. Vannkvaliteten er i perioder dårlig, og vannet må derfor renses før det ledes inn i Ensjøbyen. Dette gjøres nå via naturlige rensemetoder når vannet passerer Teglverksdammen. Anlegget ser ut som og kan benyttes som et vanlig grøntområde.

I tilknytning til anlegget er det opparbeidet gang- og sykkelveier, broer, stier og sitteplasser. Når mørket faller på er det hele stemningsfullt belyst, til glede for bydelens befolkning som nå kan bruke området til rekreasjon hele året. Multilux har levert belysningen til dette samarbeidsprosjektet mellom Vann- og avløpsetaten, Bymiljøetaten og Undervisningsbygg.
Prince i Prinsdalshallen

Publisert 22. september 2015


Det høres ut som en sensasjonell rockekonsert er på trappene sørøst i Oslo, men dette gjelder heldigvis (noen mener sikkert beklageligvis) Prince LED-armaturer fra Multilux som nå er montert i Prinsdalshallen. Nærmere bestemt henger 36 stk Prince MOD/SU armaturer i taket, og disse gir et svært jevnt og behagelig lys uten blending, til gode for alle brukere av hallen.

Lysutbyttet er økt med 25% i forhold til det gamle anlegget, samtidig som effektforbruket har gått ned. Det har dermed blitt penger å spare på strømregningen, men de største besparelsene kommer på vedlikeholdssiden. Med anlegget i bruk 60 timer pr uke, gis en levetid på drøyt 17 år. I forhold til et konvensjonelt anlegg spares hele 6 runder med bytte av lyskilde, med de kostnader det innebærer.

Vi både håper og tror at brukerne av hallen opplever en forbedret hverdag med det nye lyset, og vi er helt sikre på at løsningen fører til økonimiske fordeler for idrettslaget. Multilux har meget god kompetanse innen prosjektering og leveranse av belysning for idrettsanlegg, så ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat om ditt prosjekt, enten det er utendørs eller innendørs.
Ny belysning på Nationaltheatret stasjon i Oslo

Publisert 17. september 2015


Nationaltheatret stasjon i Oslo er Norges nest største målt i antall reisende. Her er både jernbanestasjon med bl.a. avganger for flytoget til Gardermoen, og knutepunktstasjon for T-banenettverket i Oslo. Belysningen skiftes nå ut til LED på perronger og adkomstveier. Multilux har fått armaturleveransen, og Q3 Pro og Røff LED lyser nå opp flere adkomstunneler og rulletrappområder. Perrong 3 og 4 belyses av spesialutviklede TABLED-armaturer, og senere blir det levert arkitekttegnede spesialarmaturer til en akustisk skulptur i anlegget.

Overgang til LED fører til at effektforbruket går ned, mens lysutbyttet blir betydelig større. Dette bedrer sikkerhet og komfort for alle, ikke minst svaksynte. Her er en bildeserie fra allerede installerte løsninger, vi kommer tilbake med mer når prosjektet er ferdigstilt.
LED-belysning på nye jernbanestasjoner i Bærum

Publisert 3. september 2015


Høvik og Stabekk har stasjoner for lokaltog på Drammenbanen. Disse er nå kraftig renovert med nye bygninger, overganger, perronger og parkeringsplasser. Multilux har levert LED-belysning til det meste av stasjonsområdene og parkeringsarealene. Over sporområdet på Høvik stasjon er det montert LED-in armaturer i tverrliggere, mens perronger og parkeringsplasser lyses opp av Italo 1 armaturer. Ved Stabekk stasjon er det kun Italo 1 armaturer som belyser stasjonsområdene.

Grunnet forsinkelser med levering av signalanlegg åpner stasjonene 1. desember i år. Vi har imidlertid tatt en sniktitt, og er her er bilder fra et moderne jernbaneanlegg.
Belysning av et monumentalt veiprosjekt

Publisert 26. august 2015


I november i fjor åpnet den nye E16 mellom Slomarka og Kongsvinger i Hedmark. Det meste av den 16,5 km lange strekningen belyses fra en side av Kaos 2 armaturer med 250W eller 400W effekt, med ett unntak: Over Glomma mellom de to kommunene Sør-Odal og Kongsvinger går Gulli bru. Den er 741 m lang, og E16 får her flott lys fra LED-in armaturer med 90 LED i hver. Både Kaos 2 og LED-in produseres av AEC Illuminazione. Like flott er effektbelysningen på undersiden av den store brua. Dette sørger Duedieci armaturer fra Arcluce for. Veien åpnet 27. november 2014, og er således ingen nyhet lenger. Men vi føler likevel lyst til å presentere prosjektet med nylig fotograferte bilder.
Elegant belysning ved Færder Nasjonalparksenter

Publisert 17. august 2015


Den 27. juni åpnet Færder Nasjonalparksenter ved Verdens Ende på Tjøme i Vestfold. Dette er et informasjonssenter for nasjonalparken som ble opprettet for to år siden, for å ta vare på kystlandskapet med arter, økosystemer og geologiske formasjoner i Ytre Oslofjord. Tjøme kommune har også sitt tusenårssted i umiddelbar nærhet av senteret. Fra parkeringsplassen er det drøyt 250 m frem til senteret, og her går to parallelle adkomstveier. En asfaltert kjørevei, og en grusbelagt gangvei til Tusenårsplassen. Multilux har levert belysning til begge disse. Langs kjøreveien står Gothic pullertarmaturer fra Arcluce, mens gangveien lyses opp av Armonia LED fra AEC Illuminazione.
Ny gang- og sykkelvei i Bø offisielt åpnet

Publisert 14. august 2015


I dag var det duket for offisiell åpning av den etterlengtede gang- og sykkelveien langs fylkesvei 152 ved Bø i Telemark. Strekningen er skole- og arbeidsvei for mange innbyggere i boligfeltene ved Folkestad, og sommerstid er det svært mye trafikk til og fra Bø Sommarland. Derfor har det i mange år vært et sterkt ønske om en trafikksikker løsning for myke trafikanter langs denne veien. Nå står anlegget ferdig, og i dag ble det høytidelig åpnet av fylkesordfører Terje Riis-Johansen. Multilux har levert veibelysningen som består av Kaos 1 armaturer over en strekning på 2,3 km.
Lysanlegg på E134 ferdigstilt

Publisert 19. mai 2015


Belysningsanlegget langs den 8 km lange strekningen på E134 mellom Berg og Kolsrud i Øvre Eiker er nå ferdigstilt. Anlegget består av Italo 3 armaturer som fra kun en side lyser opp vegen over både to, tre og fire felt. Kontrollingeniør Ottar Bjørnstad i Statens Vegvesen er svært fornøyd med løsningen levert av Multilux. LED-belysningen tilfredstiller alle krav til vegbelysning av denne størrelsen.

For snart to uker siden utførte Infratek vedlikeholdsarbeider langs strekningen, og da var veien nattestengt. Vi var på plass for å fotografere det nye anlegget, og her er en bildeserie som viser moderne veibelysning slik den bør være.
AEC lanserer nytt kundemagasin

Publisert 8 . mai 2015


I disse dager har vår hoveleverandør på vei- og tunnelbelysning lansert et nytt kundemagasin. Det har fått navnet "Cosmos", og presenterer nyheter, artikler fra produksjonen, intervjuer m.m. Multilux og det norske markedet er viet bred plass i det første nummeret. Du kan se og lese hele magasinet her (link til AEC Illuminazione).


Flomlysanlegg utvides på Isachsen Stadion

Publisert 20. mars 2015


For tre år siden leverte Multilux et 800 lux flomlysanlegg til det som da het Nedre Eiker Stadion, nå Isachsen Stadion. I fjor høst ble Mjøndalen IFs fotballag klare for opprykk til eliteserien, noe som fikk følger for dette lysanlegget. Tippeligaen har høyere krav til belysning, særlig med tanke på TV-overføringer, og derfor installeres det i disse dager et 1200 lux anlegg. Utvidelsen leveres også av Multilux, og består av flere Challenger 3 lyskastere montert på nye traverser i de eksisterende mastene.

Det tsjekkiske firmaet Abatec er spesialister på denne typen montering, og de begynte denne uka med arbeidet på fotballstadion i Nedre Eiker, i samarbeid med Isachsen Elektro. Vi var på plass da den første rekka med lyskastere ble heist på plass i de 30 m høye mastene.
Verdens første installasjon med Italo 3

Publisert 19. februar 2015


En strekning på E134 mellom Hokksund og Kongsberg får nå LED-belysning fra Multilux. Dette er det første anlegget i verden med det nye Italo 3 armaturet, det største i Italo-serien. Anlegget er også det første i Norge hvor LED-belysning brukes på en vei av denne størrelse og trafikkmengde.

Prosjektet består av 162 punkter fordelt på 7 kilometer fra Berg-krysset opp til Kolsrud ved Darbu. Det er benyttet armaturer med 10, 11 og 13 LED-moduler, avhenging av veibredde på to, tre eller fire felt. Hele strekningen belyses fra en side med STW-optikk. I I skrivende stund er bare 1,5 km satt i drift, mens mer av strekningen slås på i neste uke. Statens Vegvesen er svært fornøyde med den nye løsningen.
Seminar med tema "LED i vei- og tunnelbelysning"

Publisert 29. januar 2015


Multilux arrangerte tirsdag 27. januar et seminar med tema "LED i vei- og tunnelbelysning" ved vår salgsavdeling i Oslo. Deltakere var aktører i bransjen fra offentlig og privat sektor, med personer fra Statens Vegvesen, representanter fra flere kommuner, konsulentfirmaer m.fl. I alt deltok ca 70 personer på seminaret.

Deltakerne fikk først overvære et foredrag av salgsdirektør Stefano Toti fra AEC Illuminazione, vår leverandør av vei- og tunnelbelysning. Dette omhandlet i hovedsak vedlikeholdsfaktoren ved beregning av LED-belysning til ulike gatelysprosjekter. Han tok også for seg flere typer produktgarantier, og viktige forskjeller mellom disse.

Etter lunch overtok produktsjef Raffaele Benedetti, også fra AEC. I hans foredrag var temaet LED i tunnelbelysning. Vår egen prosjektleder John Helge Myhre supplerte med beregningseksempler som viste innsparingsmulighetene på installasjon og drift av ulike lysanlegg i tunneler. Til slutt presenterte Helge Rørholt våre tennskap for vei- og gatelys, og satte med det punktum for en dag med mye nyttig informasjon for deltakerne.

PowerPoint-presentasjonene som ble vist, kan du laste ned som PDF her:
Maintenance Factor on LED Lighting Calculations (link til PDF-dokument, 3.3 Mb).
LED technology and tunnel lighting (link til PDF-dokument, 6 Mb).
Multilux tunnelbelysning (link til PDF-dokument, 1.2 Mb).
Multilux tennskap (link til PDF-dokument, 2.6 Mb).
Multilux produktsortiment

Publisert 22. januar 2015


Multilux har produsert et nytt hefte hvor vi presenterer den viktigste delen av vårt produktsortiment. Dette er varer vi søker å ha på lager til en hver tid, og i heftet finner du detaljert informasjon og bilder av produkter i de fleste av våre produktgrupper. Heftet finner kan du laste ned og se her (link til PDF-dokument, 7 Mb).


Multilux ønsker god jul

Publisert 23. desember 2014


Vi i Multilux tar juleferie nå. Mandag 5. januar gjør vi unna varetellingen, og kontorene holder dermed stengt frem til tirsdag 6. januar.

Men først vil vi benytte anledningen til å takke kunder og samarbeidspartnere for året som er gått. 2014 ble et godt år for Multilux, med fortsatt vekst og verdiskapning. Vi håper på et like bra 2015, og avslutter med et par bilder tatt her i Bø 22. desember, da flotte perlemorskyer farget himmelen over Goblet-armaturene ved Bø kirke.

Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!
Multilux på Gaselle-listen 2014

Publisert 18. desember 2014


Vi er stolte av å være på Gaselle-listen for fjerde gang, etter sterk vekst de siste årene. Vi er nå 15 ansatte, etter å ha utvidet staben med 3 personer i år. Gaselle-listen utarbeides av Bisnode Credit as i samarbeid med Dagens Næringsliv, basert på kriterier som omsetningsvekst, godkjente regnskaper og positivt samlet driftsresultat. Du kan lese mer om Gaselle-bedriftene her (link til Dagens Næringslivs Gaselle-sider).


Multilux inviterer til seminar

Publisert 25. november 2014


Multilux inviterer til seminar med tema "LED i vei- og tunnelbelysning" den 27. januar 2015, arrangementet går av stabelen i våre lokaler ved Karihaugveien 89 i Oslo. Utviklingen innen LED-belysning går fremover i raskt tempo, og utskifting av eldre belysningsløsninger skjer over hele Norge. Vi har tidligere arrangert flere populære seminar i både Oslo og Bergen, denne gangen har vi plass til ca 70 deltakere, så vær tidlig ute med påmelding. Fullt program med påmeldingsinfo finner du her (pdf).


Multilux søker distriktssjef

Publisert 6. november 2014


Vi ønsker å vokse videre og styrke vår representasjon på Vestlandet, og søker derfor distriktssjef for Vest-Norge. De viktigste arbeidsoppgavene vil være salg og markedsføring av Multilux produkter mot offentlige etater, konsulenter, e-verk, el-entreprenører og eiendomsbesittere i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Stillingen vil være basert på hjemmekontor eller kontorfellesskap, og innebærer kundebesøk, oppfølging av prosjekter, markedsføringsaktiviteter ved messer o.l.

Vi ser etter en serviceinnstilt person med noe data- og IT-kompetanse, og har hun eller han kjennskap til belysningsfaget et det en fordel. Vi kan tilby interessante arbeidsoppgaver i et hyggelig og godt faglig miljø, konkurransedyktige lønnsbetingelser, pensjon- og forsikringsordning m.m.

Søknad sendes på e-post til post@multilux.no, evt. Multilux as, Sandavegen 19, 3802 Bø i Telemark. Spørsmål vedr. stillingen rettes til salgssjef Rune Staavi på tlf 901 18 191, eller daglig leder Rolf Steinsland på tlf 35 06 13 02. Søknader evalueres fortløpende. Full stillingsannonse finner du her (pdf).


Regionfinalist i EY Entrepreneur Of The Year 2014

Publisert 31. oktober 2014


Torsdag 23. oktober gikk regionsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year 2014 av stabelen i Kilden Kulturhus, Kristiansand. Daglig leder i Multilux, Rolf Steinsland, var nominert og regionfinalist i programmet arrangert av Ernst & Young. EY Entrepreneur Of The Year kårer hvert år Norges fremste vekstskaper. Programmet arrangeres i mer enn 60 land, og er med det verdens største vekstskaperprogram.

EY Entrepreneur Of The Year fokuserer på enkeltpersoner i vekstselskapene. For å bli kåret til vinner må man ha entreprenørånd, evne til å tenke nytt, ha internasjonale mål samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i et selskap som kan vise til gode økonomiske resultater og vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser.

Regionale kåringer fant sted i oktober, og vinnerne gikk videre til finalen, som arrangeres i slutten av november. Steinsland nådde ikke dit, men vi i Multilux er stolte av nominasjonen. Under finner du bilder fra finalearrangementet for region sør i Kristiansand.

Foto: Bård Gudim.
Tennskap korrosjonstestet

Publisert 27. oktober 2014


Multilux har i lengre tid levert egenutviklede tennskap for gatelys til det norske markedet, og skapene har på kort tid blitt svært populære. MU-serien utvikles og forbedres kontinuerlig for å møte krav til motstandsdyktighet overfor ytre påvirkning av ulik art. Vi leverer tre modeller som standard, og nå har et MU2 skap vært gjennom en test i salttåkekammer hos Nemko. Det ble ikke funnet tegn til korrosjon på skapets metalldeler etter testen, og MU-seriens korrosjonsbeskyttelse er dermed funnet å være i samsvar med kravene i standard NEK IEC 60068-2-11, Utg. 7.0 (2008). Du kan lese mer om MU-serien av tennskap her (pdf).


AEC vinner storkontrakt med Torino

Publisert 8. oktober 2014


AEC Illuminazione har gjort det igjen. I likhet med Milano har også Torino valgt Italo-serien for å modernisere byens belysning. AEC har vunnet en kontrakt om leveranse av 45000 LED-armaturer til byens store moderniseringsprosjekt, nok et bevis på Italo-seriens kvaliteter og fordeler. Torino får et eksepsjonelt LED-armatur med moderne design, og belysning tilpasset den Smart City-kandidaten byen er. Les mer på AECs hjemmesider her.

Foto: Hpnx9420, modifisert og publisert under CCBY3.0 lisens.


LED-lys i småtbåthavn ved Tønsberg

Publisert 24. september 2014


På forsommeren fikk Nordre Nes Småbåthavn ved Tønsberg installert LED-belysning. Multilux har levert 16 stk Italo 1 aramturer fra AEC Illuminazione. 13 av disse har 4 LED-moduler med STW-optikk, mens resten har 3 moduler og SV-optikk. For å hindre tilgrising fra det lokale fuglelivet, er det også påmontert fuglepigger. Anlegget har blitt meget flott, og nå når høstmørket senker seg for alvor kommer belysningen til sin rett.
Lyskasterinnstilling ved Gjesdal Idrettspark

Publisert 17. september 2014


Gjesdal Idrettspark ligger ved Ålgård i Rogaland, og er Gjesdal kommunes største idrettsanlegg. Her er flere fotballbaner, og en friidrettsbane er under oppføring. Multilux har levert belysning til den største fotballbanen, det er en kunstgressbane med 500 lux belysning. Lysanlegget består pr i dag av 4 stk GL620 nedsenkbare master på 30 m høyde, med 12 stk Challenger 3 lyskastere i hver mast. Master og el-anlegg er imidlertid dimensjonert for utvidelse til 800 lux.

Lysanlegget på fotballbanen ble prosjektert av Lyse Elnett, med entreprenørarbeid fra Lyse Infra i samarbeid med det Sandnes-baserte firmaet Lysfix. Anleggsleder Morten Hanstad i Lyse Infra er svært positiv til leveransen fra Multilux, og forteller at de er meget fornøyde med de nedsenkbare mastene. Ved mindre anlegg hvor lyskasterinnstilling foregår på bakkenivå, anslår Hanstad at man kan unngå bygging av adkomstveier for ca 150000-200000 kr. I tillegg kommer besparelser på liftleie og arbeid ved skift av lyspærer og annet vedlikehold. F.eks. vil Stavanger kommune kun benytte nedsenkbare master ved sine idrettsanlegg, avslutter Hanstad.

Lyse Elnett, Lyse Infra og Lysfix utgjør et effektivt team for montering av idrettslysanlegg i Rogaland, og er klare til arbeid over hele landet. I forrige uke var vi i Multilux ved Gjesdal Idrettspark for opplæring av teamet i innstilling av lyskastere. Ved større anlegg som dette må mastene stå oppreist under innstilling. Arbeidet består i å sette ut kjegler ved oppmålte siktepunkter på banen, og deretter sikte inn hver enkelt lyskaster ved hjelp av en påmontert kikkert.

Multilux har også levert lysanlegg til den kommende friidrettsbanen ved Ålgård, og mens vi var på stedet i forrige uke ankom også mastene for dette anlegget. De produseres i England av Abacus Lighting. Du kan se en bildeserie fra dagen under.
Stor leveranse av gatelys til Drammen kommune

Publisert 11. september 2014


Multilux har landet en stor kontrakt for levering av gatebelysning til Drammen kommune i Buskerud. Leveransen omfatter 4000 LED-armaturer av typen Italo 1, og skal etter planen være ferdig levert tidlig i 2015. LED-belysningen vil spare kommunen for store driftsutgifter i årene som kommer. Vi takker Drammen kommune for tilliten, samtidig som vi føler oss trygge på at Drammens gater får driftssikker belysning av høy kvalitet. Du kan lese mer om Italo-serien her (link til AECs hjemmesider).


NYHET: Prince LED-lyskastere

Publisert 3. juli 2014


Prince er en ny serie LED-lyskastere av høy kvalitet, produsert i Italia av TECMAR. Serien dekker et allsidig belysningsbehov, både innendørs og utendørs. Alt fra enkelt arbeidslys til større fasade- og områdebelysning. Laget i aluminium med 5 mm herdet glass og silikonpakning. Alle lyskastere samsvarer med krav i henhold til EN/IEC 60598-1:2008.

Les mer (pdf).


NYHET: Røff LED fra Multilux

Publisert 2. juli 2014


Multilux Røff er et allsidig, kompakt og robust armatur egnet for belysning av steder der ordinære mastearmaturer ikke kan monteres. Først spesialutviklet for sykkelparkering, men kan også benyttes i undergang for gang/sykkelvei, leskur, holdeplasser for buss/tog osv. Meget solid armaturhus i syrefast stål, brunert for varig farge i sort. Utrustet med TABLED modul (9 LED). Festes i tak, kan leveres med tilpassede braketter for prosjekter.

Les mer (pdf).


AEC lyser opp Milano til Expo 2015

Publisert 30. mai 2014


Vår italienske hovedleverandør AEC Illuminazione har landet en av verdens største ordre på gatelys noensinne. Fabrikken skal produsere og levere 84000 Italo LED-armaturer til Milano, som en del av forberedelsene til verdensutstillingen Expo 2015. Vi gratulerer, og aner en hektisk tid fremover nede i Toscana. Du kan lese en pressemelding her (pdf).